« Vorige paginaHome  » Podologie en Orthopedie  » Loop & Voetzorg

Loop & Voetzorg

Heeft u pijn of problemen met lopen? Dit kan veel verschillende oorzaken hebben. Wij denken graag met u mee om de oorzaak te vinden en eventueel deze pijnklachten en/of problemen te verminderen of zelfs op te lossen. Op deze pagina’s kunt u informatie vinden hierover. Heeft u specifieke vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor het oplossen van problemen hebben wij de beschikking tot twee disciplines, t.w. een Orthopedisch schoentechnicus en een Registerpodoloog. Deze twee disciplines hebben elk hun eigen invalshoek en oplossingen, maar ook zeer veel overeenkomsten. Aanvullend werken wij multidisciplinair samen met, huisartsen, medisch specialisten, fysiotherapeuten en (Medisch-) pedicures.

De registerpodoloog

De registerpodoloog herkent en behandelt voet gerelateerde aandoeningen in het houdings- en bewegingsapparaat. Cliënten met voet- en houdingsklachten kunnen bij de registerpodoloog terecht voor advies en behandeling ter voorkoming of vermindering van klachten en (ernstige) complicaties aan de voeten. Podologische oplossingen behelzen vaak steunzolen / orthopedische voetbedden, siliconen teenorthesen, loophulpmiddelen en lichte schoenaanpassingen.

Orthopedisch schoentechnicus

De orthopedisch schoentechnicus herkent en behandelt ook voet gerelateerde aandoeningen in het houdings- en bewegingsapparaat. Naast alle podologische oplossingen heeft de orthopedisch schoentechnicus de beschikking over een scala van oplossingen vanuit de schoen. Zo kunnen er bijvoorbeeld aanpassingen worden gemaakt aan uw schoenen om een probleem op te lossen. Als dat niet voldoende is kunnen er zelfs semi-orthopedische schoenen (schoenen op maat) worden geleverd. Lees over deze onderwerpen ook meer hierover in de verschillende pagina’s.


Loopruimte Paulus Ekelschot Schoen- en Voetencenrum