Soms kan het nodig zijn om aanpassingen te maken aan uw schoenen om eventuele loop- of voetproblemen te verbeteren. Uw schoenen moeten natuurlijk wel geschikt zijn om aan te passen. Als u dat wil, dan kunnen wij u hierin adviseren.

Enkele voorbeelden van aanpassingen zijn:

  • uitvergroten van de schoenen voor een betere pasvorm, (lengte en breedte).
  • diverse hakaanpassingen
  • afwikkelvoorzieningen
  • het aanbrengen van een verhoging t.b.v. het compenseren van een beenlengteverschil

Een kleine aanpassing aan de confectieschoen of sportschoen is vaak voldoende om bepaalde voetproblemen op te lossen. Dit kan zowel een aanpassing aan de binnen- of buitenkant van de schoen zijn, zoals het verbeteren van de afwikkeling of het verhogen van de hak en/of zool.

Klachten worden geïnventariseerd en doorgesproken. Wanneer er wordt gekozen om uw schoenen aan te passen met het doel de voetklachten te doen verminderen, wordt er een voetscan gemaakt en een schoenadvies gegeven. U kunt er voor kiezen om uw bestaande schoenen te laten aanpassen, of eerst nieuwe schoenen aan te schaffen.

In beide gevallen geldt  dat de schoenen technisch geschikt moeten zijn om te kunnen aanpassen. Het is bijvoorbeeld niet altijd mogelijk om onder alle loopzolen een afwikkeling aan te brengen, omdat het materiaal waarvan de bestaande loopzool is gemaakt zich niet goed laat verwijderen of moeilijk verlijmbaar is met het materiaal waarmee de schoen wordt aangepast.

Bij het aanbrengen van de van aanpassingen/voorziening,  streven wij er altijd naar dat het uiterlijk van uw schoenen zo min mogelijk wordt veranderd. Voor het aanschaffen van een paar geschikte confectieschoenen kunt u indien gewenst een keuze maken uit onze schoencollectie. Deze schoenen zijn tevens zeer geschikt voor steunzolen.

Zorgverzekering:
Sommige aanpassingen komen niet in aanmerking voor een vergoeding vanuit uw zorgverzekering. Er zijn echter uitzonderingen. De vergoeding van de zorgverzekeraar dekt alleen de aanpassingen aan de schoenen, eventueel in combinatie met orthopedische maatvoetbedden. De kosten voor aanschaf van de schoenen dient u zelf te voldoen.

Het aanpassen van confectie schoenen/ sportschoenen om een beenlengte verschil te compenseren, wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanaf 3 cm. (basis verzekering).

Voor een orthopedische voorziening aan confectieschoenen dient u een verwijzing met medische indicatie te hebben van de behandelend specialist (of huisarts, bij herhalingsparen). De levertijd van Orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen is gemiddeld 1 week.

Voorheen was de procedure, dat er vooraf een machtiging diende te worden aangevraagd voor de geraamde kosten.  Veel zorgverzekeraars hanteren tegenwoordig het beleid dat er direct mag worden gestart met de voorziening als het betreffende Orthopedische bedrijf gecertificeerd is en een contract heeft met de betreffende verzekering. PAULUS EKELSCHOT Schoen- en Voetencentrum is een gecertificeerd bedrijf door de Stg. Erkenningsregeling medische hulpmiddelen.