Probleemoplossing in eigen schoenen, of in nieuwe schoenen, er is vaak meer mogelijk dan gedacht. Al 20 jaar zijn wij juist hierin gespecialiseerd. Op deze pagina informeren wij u graag over de mogelijkheden.

Met Orthopedische voetbedden kunnen de voeten worden ondersteund, ontlast en/of gecorrigeerd, waardoor pijnklachten aan de voet, maar ook aan enkel, knie, heup, of rug, verminderen of verdwijnen.

Overzicht

Enkele voorbeelden waarbij Orthopedische voetbedden kunnen helpen zijn:

 • Hielspoor, hielklachten en achillespeesklachten
 • Beenlengteverschillen
 • Pijn in de voorvoet en de tenen
 • Overmatige eeltvorming of likdoorns
 • Hallux valgus en andere standsafwijkingen
 • Hamertenen, klauwtenen
 • Verzwikken van de enkels
 • Pijn of overbelasting van de knieën, heup of rug

Echografie

In veel van bovenstaande voorbeelden wordt gebruik gemaakt van MSU echografie. Dit is een techniek waarbij er in het lichaam gekeken kan worden met behulp van onschadelijk ultrageluid. We maken hierbij gebruik van professionele echografie apparatuur. Lees hier meer over echografie.

Moderne materialen

De tijd dat Steunzolen / Orthopedische voetbedden alleen van kurk of van ijzer konden worden gemaakt is allang voorbij. Tegenwoordig hebben we de beschikking over een scala van materialen, met elk zijn eigen toepassing. Bij het produceren van de voetbedden komt een deel ambacht en een deel moderne techniek kijken. Daarnaast worden de voetbedden geheel op onze locatie geproduceerd.

Kwaliteit en erkenning

We zijn aangesloten bij en erkend door de volgende instanties

 • Aangesloten bij: de stichting LOOP (Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie)
 • Aangesloten bij: de NVvP (Nederlandse vereniging van Podotherapeuten).

 

Veel gestelde vragen / FAQ

De levertijd van orthopedische voetbedden / steunzolen is 1,5 tot 2 weken.

Het is belangrijk dat er genoeg ruimte aanwezig is in uw schoenen. Tegenwoordig is er in veel schoenen ruimte genoeg voor op maat gemaakte steunzolen.

Als uw schoenen losse voetbedden hebben dan geeft dat extra ruimte.

We zullen bij de afspraak goed kijken naar de mogelijkheden in uw schoenen en daar zoveel mogelijk rekening mee houden. 99% van de mensen heeft schoenen mee die geschikt zijn.

We vragen dus om een aantal van uw schoenen mee te nemen, ook voor andere redenen, zoals slijtage e.d.

De steunzolen worden 100% op maat gemaakt, gebaseerd op de 3D vorm / afdruk van uw voet. Bij de intake wordt de 3D voetvorm vastgelegd, waarbij er ook 2D afdruk wordt gemaakt. Deze voetvorm wordt gebruikt als basis voor uw zolen, waarbij we voorzieningen en correcties aanbrengen, naar wat u nodig hebt. Elk paar steunzolen is dus uniek. De productie wordt in eigen beheer uitgevoerd.

We zijn aangesloten bij en erkend door de volgende instanties

 • Erkend door: Stichting erkenningsregeling medische hulpmiddelen (S.E.M.H.)
 • Lidmaatschap: NVOS-Orthobanda
 • Aangesloten bij: stg. LOOP (Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie)

In eigen beheer, tussen onze 4 muren 🙂

Nee, eigenlijk wordt een voet nooit langer door de steunzolen, eerder iets korter. Wel kan de wijdtemaat iets minder worden als er geen uitneembaar voetbed aanwezig is. Probeer altijd te kiezen voor schoenen met een uitneembaar voetbed, zodat er voldoende ruimte overblijft.

Onze steunzolen gaan gemiddeld 1,5 tot 2 jaar mee. Dit kan afhankelijk van het gebruik korter of langer zijn, maar gericht op effectiviteit is dit meestal wel het maximum. Een postbode verslijt ze sneller als iemand met een kantoorbaan.

Als er klachten terugkeren, is het tijd ze te controleren op werking. Maak hier dan een controle-afspraak voor.

Dit is zeker mogelijk, u kunt dit aan de behandelaar laten weten als u hier prijs op stelt.