Paulus Ekelschot Schoen- en Voetencentrum is een orthopedisch schoentechnisch familiebedrijf waar u terecht kan voor een scala aan onderwerpen, van Comfortschoenen tot Semi-orthopedische schoenen en Podologie. Het bedrijf bestaat uit 3 medewerkers. Op deze pagina stellen wij ons graag verder aan u voor.

Historie en onze Visie
Na 20 jaar gewerkt te hebben binnen verschillende gerenommeerde Orthopedische schoenmakerijen heb ik, Paulus Ekelschot, gekozen om een nieuwe koers te gaan varen. Samen met mijn echtgenote Linda besloten wij ons te gaan richten op de Pré orthopedische schoenfase, waarbij Linda zich is gaan richten op onder andere de administratie en boekhouding.

Sinds de start van het bedrijf in 1995 hebben wij ons gericht op het segment voetzorg, welke zich bevindt in bijna alle oplossingen vòòr de volledig orthopedische schoen, ook wel afgekort tot OSA schoen. Ervaring heeft geleerd dat steeds meer problemen kunnen worden opgelost in bijvoorbeeld Semi- Orthopedische schoenen of zelfs met één of meerdere aanpassingen aan/in de confectieschoenen of aan de orthopedische voetbedden, ook wel in de volksmond inlays, supplementen, of steunzolen genoemd. Het streven is dan ook, om onze klanten zo lang mogelijk op confectie schoenen te laten lopen en ze zo lang mogelijk UIT de Orthopedische schoenen te houden. Als het bij Paulus Ekelschot niet meer lukt, bent u aan orthopedische schoenen toe, is ons motto.

In 2007 is onze zoon Daan Ekelschot bij ons in het bedrijf gekomen en is sinds 2013 gediplomeerd Register Podoloog. De combinatie van 2 beroepsgroepen, Orthopedie en Podologie is zeer doeltreffend en vullen we elkaar aan in het tot stand komen van mooie probleemoplossingen.

Daarnaast is binnen onze visie persoonlijke aandacht zeer belangrijk. Om die reden wordt er bij het maken van een afspraak, ruim voldoende tijd ingepland en worden alle mogelijke opties besproken. Wij zijn pas tevreden als de klant dat ook is!

Zorgsubstitutie
De in 1995 ingeslagen weg wordt steeds meer de norm in de branche. Zorgverzekeraars zijn steeds meer gericht op zorgsubstitutie (het terugdringen van de kosten, door te kiezen voor een doeltreffende en goedkopere oplossing op het gebied van voet/schoenvoorzieningen) en verlangen dit ook van leveranciers. Als bedrijf zijn wij constant bezig om zgn. “bottum-up” te denken en ons in te zetten vanuit de meest voordelige oplossing voor de klant en zorgverzekeraars.

Kwaliteit
Wij zijn aangesloten bij de branche vereniging NVOS-Orthobanda. NVOS-Orthobanda behartigt de belangen van zorgondernemers in medische hulpmiddelen die de kwaliteit van leven voor de gebruikers verhogen.

Daarnaast zijn wij gecertificeerd door het SEMH ( Stichting Erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen). De SEMH is een onafhankelijke stichting die leveranciers controleert en certificeert, naar aanleiding het leveren van hoogwaardige kwaliteit van een hulpmiddel of dienst.

Voor de Podologie zijn wij geregistreerd bij de stichting LOOP. Stg.LOOP is een overkoepelend orgaan voor paramedische beroepsgroepen die zich richten op de gezondheid van de voet en houding in relatie tot de voet. Zij bewaakt, borgt en verbetert de kwaliteit van de voet- en houdingszorg met een onafhankelijke houding in het belang van de cliënt.

Graag tot ziens.

Paulus, Linda en Daan Ekelschot.

Historie:

De naam Ekelschot wordt al meer als 100 jaar in Noord-Holland geassocieerd met schoenen, schoenreparatie en voetzorg. Hieronder een aantal foto’s uit deze tijd, van voorouders.